Hetimet janë duke vazhduar për zjarrin në katedralen Notre Dame në Paris.

Hetuesit dyshojnë se një problem elektrik i shkurtër mund të ketë shkaktuar zjarrin në katedralen e Notre Dame, sipas një zyrtari të policisë gjyqësore.

Një vlerësim fillestar i katedrales u bë të mërkurën por rreziqet e sigurisë kanë penguar një kërkim të brendshëm të saj të djegur, tha zyrtari për Associated Press.

Hetuesit deri më tani besojnë se zjarri ishte i rastësishëm dhe kishte vënë në pikëpyetje stafin e katedrales, si dhe punëtorët që kryenin rinovime. Rreth 40 persona u pyetën nga e enjtja, sipas zyrës së prokurorit të Parisit.

Zyrtari i policisë nuk do të komentonte mbi një raport të paautorizuar në gazetën Le Parisien se hetuesit po shqyrtonin nëse zjarri mund të ishte i lidhur me një gabim kompjuteri ose ashensorë të përkohshëm të përdorur në punën e rinovimit, midis mundësive të tjera. Zyra e prokurorisë tha vetëm se “të gjitha drejtimet duhet të hulumtohen”.

MUND TË JU PËLQEJNË