Hulumtimi më i ri ka treguar rezultate interesante, posaçërisht përgjigjen pyetjes se çfarë u ofron kënaqësi më të madhe lidhja.

Siguria është ajo e cila na orienton me rastin e zgjedhjes së partnerit me të cilin martohemi, ka treguar hulumtimi i paradokohshëm.

Fatkeqësisht, dashuria nuk ka lidhje të madhe me të. Në të vërtetë, hulumtimi ka përfshirë pesë mijë çifte të moshave midis 25 dhe 65 vjeç.

Besoni apo jo, vetëm 18 për qind e tyre kanë thënë që dashuria ka qenë parametër vendimtar për shkak të të cilit janë martuar.

Më interesante ishte përgjigjja e të intervistuarve pyetjes se cila është kënaqësia më të madhe që u ofron martesa.

40,7 për qind e tyre janë përgjigjur – siguria!

Pastaj, 33 për qind e femrave kanë deklaruar që duan partneri të jetë besnikë, 26 për qind dikë që do të kujdeset për to, 28 për qind thonë që rëndësi ka jeta përmbajtjesore.

Pra, përvoja shoqërore tregon që femrat mijëra vjet më parë gjithashtu kanë zgjedhur meshkujt për të cilët kanë ditur që do t’u jenë partnerë të sigurt dhe baballarë të mirë të fëmijëve të tyre.

MUND TË JU PËLQEJNË